<
НОВИНИ ДНЯ: Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітеравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2019 682

У Мюнхені за підтримки ТМ Статус втретє пройшли «Дні українського кіно»

На «Днях українського кіно» у Мюнхені зали були переповнені, не всі охочі змогли потрапити на показ фільмів українського виробництва.

Про це заявили організатори заходу на прес-конференції у Києві 17 жовтня. Показ відбувався з 11 по 13 жовтня у німецькому кінотеатрі Rio Filmpalast. Творчі групи представили найгучніші українські стрічки: «Додому», «Фокстер & Макс», «Дике Поле», «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво» та «Гуцулка Ксеня». Захід відбувся за підтримки Держкіно та меценатів.

«Ми дивимось на кінематограф не лише як на мистецтво і підтримку талановитих людей, а й як на подальший розвиток нашої країни, на можливість популяризувати в світі Україну не тільки як країну революції та дешевої сировини, але й творчу країну з найталановитішими людьми. Цей потенціал може бути одним із драйверів розвитку України. Пишаюся, що також маю відношення до цих чудових процесів, які йдуть у сфері нашого кінематографу», - говорить Людмила Русаліна, меценатка «Днів українського кіно» у Мюнхені. Жінка з дитинства захоплюється українським кіно та київською студією імені О. Довженка і вже більше 10 років підтримує кінематограф вітчизняного виробництва.

933666_2_w_590_21.10.19_1

Показ фільмів відбувався мовою оригіналу з субтитрами для німецької  аудиторії. Через великий ажіотаж на українське кіно, деяким глядачам довелось сидіти на додаткових стільцях. На кінематографічний показ прийшли не лише представники української діаспори, а й іноземні глядачі.

«Це третя подія у Мюнхені. Але є велика різниця між тим, як ми починали і тим, що відбувається зараз. Найголовніше, що рівень українських фільмів зріс, зацікавленість і реакція іноземної аудиторії у Мюнхені була дуже яскравою. Було приємно, як сприймали наші фільми глядачі. Бо глядач голосує квитками, купуючи їх у кінотеатрі», - говорить Андрій Халпахчі, генеральний директор Київського кінофестивалю «Молодість», який став одним із організаторів заходу.

Співорганізаторами «Днів українського кіно» у Мюнхені стали Генеральне консульство України в Мюнхені та Манана Палагашвілі у співпраці з режисером Дарією. Партнером події став сучасний український бренд - торговельна марка «Status». Компанія не вперше долучається до подібних заходів.

«Зараз ми оговорюємо нашу співпрацю й участь торговельної марки «Status» у підтримці українського кіно на Каннському фестивалі 2020 року. Я впевнена, що наші фільми зроблять фурор і отримають найвищі нагороди у конкурсі, ми все для цього маємо», - підсумовує Людмила Русаліна, президент ГК «Петрус».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мюнхені за підтримки ТМ Статус втретє пройшли «Дні українського кіно» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2019 682
Еще материалы раздела «Суспільство»