НОВИНИ ДНЯ: Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  "Катастрофічно не вистачає": нардеп пояснив збільшення виплат до 200 тис. грн  Китай представив гіперзвукову ракету за ціною "Шахеда", яка б'є на 1300 км  Половина європейців вірять у війну з РФ, ще стільки ж вважає Трампа ворогом ЄС  Наказ дав особисто Путін: Британія ввела нові санкції проти РФ через замах з "Новічком"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2020 1155

Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.

Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Сметана - 0, 5 склянки.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 0, 5 склянки.
  • Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.

Для сметанної заливки:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 стакан.

Для фруктової начинки:

  • Свіжа або заморожена малина - 350 г.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
  2. Потім поєднайте цукор зі сметаною.
  3. Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
  5. Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
  6. Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
  7. Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
  8. Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
  9. Подавайте, повністю остудивши пиріг.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2020 1155
Еще материалы раздела «Суспільство»