НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2020 1081

Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.

Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Сметана - 0, 5 склянки.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 0, 5 склянки.
  • Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.

Для сметанної заливки:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 стакан.

Для фруктової начинки:

  • Свіжа або заморожена малина - 350 г.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
  2. Потім поєднайте цукор зі сметаною.
  3. Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
  5. Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
  6. Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
  7. Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
  8. Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
  9. Подавайте, повністю остудивши пиріг.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2020 1081
Еще материалы раздела «Суспільство»