НОВИНИ ДНЯ: На чотири знаки Зодіаку чекає доленосний переворот найближчим часом: хто вони  Чи будуть вибори під час війни: історик оцінив шанси і позицію українців  На які компроміси Україна може піти на переговорах з Росією: результати опитування  Китай прагне лідерства на ринку золота, придбавши бразильські родовища  Комуналка в Україні дорожчає: за що платять українці 2025 року і що найбільше б’є по гаманцю  В Україні кардинально зміниться погода: прогноз на 15 грудня  Зеленський прокоментував можливі вибори в Україні: що сказаввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.08.2020 2233

Варення з обліпихи: найсмачніші рецепти

Варення з обліпихи зберігає безліч вітамінів, мінералів і активних речовин, воно позитивно впливає на здоров'я людини. Зокрема, зміцнюється імунітет, підвищується опірність організму, відбувається профілактика авітамінозу.

Обліпихові закрутки варто робити, адже вони допоможуть підтримати імунитет в холодні часи. Ми зібрали 3 найсмачніших рецепти.

1. Обліпихове варення з апельсинами і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Обліпиха - 500 г
  • Цукор - 300 г
  • Апельсин - 2 шт
  • Волоські горіхи - 150 г

Спосіб приготування:

  1. Вичавіть сік з апельсинів.
  2. Нарубайте горіхи великими шматочками. Подрібнювати їх не потрібно, інакше варення втратить свою родзинку.
  3. Викладіть обліпиху в каструлю. Додайте апельсиновий сік, горіхи і цукор і перемішайте.
  4. Доведіть варення до кипіння на сильному вогні, зменшіть його і варіть ще 25 хвилин.
  5. Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте.

2. Обліпихове варення з імбирем

Інгредієнти:

  • Цукор - 800 г
  • Вода - 300 г
  • Мелений імбир - 1 ч.л.
  • Обліпиха - 600 г

Спосіб приготування:

  1. Насипте в каструлю цукор і влийте воду. Додайте імбир і добре перемішайте, щоб цукор розчинився.
  2. Поставте каструлю на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть сироп ще 8-10 хвилин.
  3. Викладіть в сироп ягоди і акуратно перемішайте. Проваріть 15 хвилин і повністю остудіть.
  4. Потім, помішуючи, готуйте варення ще близько години на повільному вогні.
  5. Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте. Зберігайте в темному прохолодному місці.

3. Обліпиховий «мед»

Інгредієнти:

  • Сік з обліпихи - 1 л
  • Цукор - 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Сік з обліпихи можна отримати декількома способами: перемолоти ягоди м'ясорубкою або віджати отриману масу через марлю, отримати сік з допомогою соковарки, віджати через соковижималку.
  2. Отриманий сік змішайте з цукром (на 1 л ягід ви можете взяти й 2 або 3 кг., в залежності від бажаної солодкості варення).
  3. Обліпиховий сік варіть на слабкому вогні 1 годину і більше, щоб випарувати вологу до бажаної консистенції.
  4. Можна відставити посуд з медом з вогню на кілька годин (краще на ніч). За цей час заготовка повністю охолоне. Якщо густота меду вас ще не влаштовує, продовжите варіння.
  5. Готовий обліпиховий мед в гарячому стані розкладіть в невеликі сухі банки, закрутіть гвинтовими кришками або закрийте пластмасовими. Зварений таким чином обліпиховий мед може тривалий час стояти при кімнатній температурі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Варення з обліпихи: найсмачніші рецепти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.08.2020 2233
Еще материалы раздела «Суспільство»