Життя та Стиль
Суспільство
Варення з обліпихи: найсмачніші рецепти
Варення з обліпихи зберігає безліч вітамінів, мінералів і активних речовин, воно позитивно впливає на здоров'я людини. Зокрема, зміцнюється імунітет, підвищується опірність організму, відбувається профілактика авітамінозу.
Обліпихові закрутки варто робити, адже вони допоможуть підтримати імунитет в холодні часи. Ми зібрали 3 найсмачніших рецепти.
1. Обліпихове варення з апельсинами і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Обліпиха - 500 г
- Цукор - 300 г
- Апельсин - 2 шт
- Волоські горіхи - 150 г
Спосіб приготування:
- Вичавіть сік з апельсинів.
- Нарубайте горіхи великими шматочками. Подрібнювати їх не потрібно, інакше варення втратить свою родзинку.
- Викладіть обліпиху в каструлю. Додайте апельсиновий сік, горіхи і цукор і перемішайте.
- Доведіть варення до кипіння на сильному вогні, зменшіть його і варіть ще 25 хвилин.
- Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте.
2. Обліпихове варення з імбирем
Інгредієнти:
- Цукор - 800 г
- Вода - 300 г
- Мелений імбир - 1 ч.л.
- Обліпиха - 600 г
Спосіб приготування:
- Насипте в каструлю цукор і влийте воду. Додайте імбир і добре перемішайте, щоб цукор розчинився.
- Поставте каструлю на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть сироп ще 8-10 хвилин.
- Викладіть в сироп ягоди і акуратно перемішайте. Проваріть 15 хвилин і повністю остудіть.
- Потім, помішуючи, готуйте варення ще близько години на повільному вогні.
- Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте. Зберігайте в темному прохолодному місці.
3. Обліпиховий «мед»
Інгредієнти:
- Сік з обліпихи - 1 л
- Цукор - 1 кг
Спосіб приготування:
- Сік з обліпихи можна отримати декількома способами: перемолоти ягоди м'ясорубкою або віджати отриману масу через марлю, отримати сік з допомогою соковарки, віджати через соковижималку.
- Отриманий сік змішайте з цукром (на 1 л ягід ви можете взяти й 2 або 3 кг., в залежності від бажаної солодкості варення).
- Обліпиховий сік варіть на слабкому вогні 1 годину і більше, щоб випарувати вологу до бажаної консистенції.
- Можна відставити посуд з медом з вогню на кілька годин (краще на ніч). За цей час заготовка повністю охолоне. Якщо густота меду вас ще не влаштовує, продовжите варіння.
- Готовий обліпиховий мед в гарячому стані розкладіть в невеликі сухі банки, закрутіть гвинтовими кришками або закрийте пластмасовими. Зварений таким чином обліпиховий мед може тривалий час стояти при кімнатній температурі.