<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2021 550

Кравчук заявив про блокування роботи ТКГ

Російська сторона штучно намагається заблокувати переговорний процес щодо Донбасу в Тристоронній контактній групі. При цьому представники сепаратистів намагаються діяти під час засідань як повноцінні учасники.

Про це сказав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, повідомляє РБК-Україна в четвер, 21 січня.

"Вони роблять все, щоб заблокувати процес. Спочатку штучно прив'язали його до постанови Верховної ради про місцеві вибори, потім до дорожньої карти, яку запропонували в ОРДЛО при узгодженні з Росією", - заявив Кравчук.

Він наголосив, що російська сторона штучно прив'язує до політичних домовленостей багато процесів, які прямо не пов'язані з гуманітарними питаннями, контрольними пунктами в'їзду-виїзду, обміном полоненими.

"Це робиться штучно, щоб заблокувати процес досягнення миру на Донбасі", - додав глава української делегації в ТКГ.

При цьому Кравчук заявив, що представники ОРДЛО фактично діють на переговорах як учасники ТКГ, хоча є лише запрошеними.

"Таким чином "через чорний ґанок", як говорив пан Райкін, вони зробили все, щоб наша Тристороння контактна група стала п'ятисторонньою", - заявив Кравчук.

В українській делегації в ТКГ вважають, що Росія і далі має намір утримувати ситуацію в поточному стані.

"Вони запрошують на наші засідання кого вважають за потрібне, порушують порядок денний, який пропонує ОБСЄ - пані Хайді Грау, і пропонують політичні експерименти. Скажу відверто, що у мене немає підстави сподіватися на якісь великі досягнення найближчим часом", - додав Кравчук.

За його словами, без нових підходів до врегулювання ситуації на Донбасі неможливо сподіватися на зрушення в мирному процесі. На завтрашній зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" можуть обговорити ці питання у форматі відеоконференції.

"Якщо цього не відбудеться і не буде дана оцінка ситуації, не будуть запропоновані нові підходи до "дорожньої карти", то сподіватися на будь-які зрушення в цьому процесі буде неможливо", - сказав Кравчук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кравчук заявив про блокування роботи ТКГ 5.00 5 1
Політика / Україна
21.01.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»