<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
28.01.2021 613

Податкову міліцію ліквідують. Рада схвалила створення Бюро економбезпеки

Верховна рада схвалила створення Бюро економічної безпеки, яка повинна замінити податкову міліцію. Парламентарії прийняли в другому читанні законопроект №3087-д.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

За документ проголосували 242 нардепи.

Закон розділяє сервісну і правоохоронну функції податкової служби, ліквідує податкову міліцію і прописує створення Бюро економічної безпеки.

Бюро є центральним органом виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Його директора призначатиме Кабінет міністрів за поданням прем’єр-міністра за пропозицією комісії з проведення конкурсу.

Директор БЕБ щороку не пізніше 1 березня звітує перед Радою та Кабміном про діяльність Бюро економічної безпеки України за попередній календарний рік.

Максимальна кількість працівників відомства - не більше 4000 осіб.

У документі прописано, що детективи та старші детективи БЕБ матимуть повноваження для оперативно-розшукової діяльності, а також досудового розслідування злочинів. Цей орган має право прямого доступу до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банкам даних, власником (адміністратором) яких є державні органи.

У складі центрального управління Бюро буде діяти підрозділ внутрішнього контролю для запобігання, виявлення і відповідного реагування на прояви корупції.

Бюро щоквартально зобов'язується публікувати звіт про діяльність на своєму офіційному веб-сайті.

Законом вилучаються повноваження по контррозвідувальному захисту економіки у Служби безпеки України шляхом внесення змін до ЗУ "Про загальну структуру і чисельність СБУ".

Нагадаємо, на початку вересня Рада схвалила цей закон за основу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Податкову міліцію ліквідують. Рада схвалила створення Бюро економбезпеки 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2021 613
Еще материалы раздела «Україна»