<
НОВИНИ ДНЯ: Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2021 689

Верховна Рада запустила процес реформування СБУ

Верховна Рада прийняла за основу нову редакцію закону про Службу безпеки України. "За" в першому читанні проголосували 285 народних депутатів на пленарному засіданні у четвер, 28 січня.

Законопроект у доопрацьованому вигляді підтримала переважна більшість депутатів Слуги народу (200 голосів), депутати фракцій Європейська солідарність (22), Голос(17), групи Довіра (17), частина представників ОПЗЖ (19), позафракційні (6) і чотири нардепи з партії За майбутнє.
Реформа, в разі остаточного схвалення, передбачає перетворення СБУ з правоохоронного в контррозвідувальний орган. СБУ позбудеться повноважень у сфері економіки і боротьби з корупцією, а після 2024 року - якщо ця норма не буде змінена під час другого читання - повністю позбудеться функцій досудового слідства.
Також передбачаються суттєве скорочення чисельності СБУ і її демілітаризація - співробітники більшості підрозділів матимуть не військові, а спеціальні звання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховна Рада запустила процес реформування СБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2021 689
Еще материалы раздела «Україна»