<
НОВИНИ ДНЯ: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2021 650

Кравчук розчарувався в перемовинах з Росією. Тільки сила і тиск

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що переговори з Росією в рамках мінських домовленостей є "фальшивкою", так як у нормальних умовах із Росією "неможливо домовитися".

Про це повідомляє ЛІГА.net.

За словами Кравчука, на початку його роботи в мінській ТКГ йому здавалося, що "почалися якісь кроки", які "більш активно і більш відповідально" наближають мир.

"Коли я побув на цих зустрічах і побачив, що це фальшивка. Вони говорять одне, а роблять інше. Що вони думають, що можна обдурити Україну і вона піде на якісь поступки тільки односторонні. Що вона буде здавати національні інтереси заради якихось незрозумілих цілей – я зробив висновки, що домовитися в нормальних умовах неможливо", – сказав Кравчук.

"Коли ми обговорювали питання створення дорожньої карти для ТКГ він (заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак – ред.)... слухав нашу дискусію і прийшов розставити акценти: "Україна не виконує мінські домовленості", "Україна має провину, тому що вона не підготовлена до того, щоб відновлювати ситуацію в контрольованих районах...", "Україна повинна сказати, чи буде вона виконувати мінські угоди чи ні". Про себе, про Росію і про ОРДЛО він навіть не обмовився. Не треба надавати значення таким переговорам – значення потрібно надавати тільки одному: домовитися з РФ можна тільки за допомогою сили (політичної – ред.) і тиску", – зазначив глава української ТКГ.

Кравчук зазначив, що одне із завдань мінських домовленостей – показати європейським партнерам, що Україна "була і є прихильником виконання, а не виконуються домовленості, тому що цього не хоче Росія".

Оценка материала:

5.00 / 1
Кравчук розчарувався в перемовинах з Росією. Тільки сила і тиск 5.00 5 1
Політика / Україна
29.01.2021 650
Еще материалы раздела «Україна»