<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
29.01.2021 580

Чорнобильська зона залишилася без 40% туристичних локацій

Зона відчуження Чорнобильської АЕС у 2020 році через масштабні лісові пожежі втратила близько 40% потенційно туристичних локацій.

Тепер туристична сфера в регіоні перебуває під загрозою, пише Інтерфакс-Україна.
"У минулому році ми втратили близько 40% потенційних туристичних локацій. Вигоріли, просто вигоріли кілька радянських занедбаних баз відпочинку, села, техногенні об'єкти ліквідації", - заявив глава Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на прес-конференції в п'ятницю, 29 січня.
Він зазначив, що в останні десятиліття Чорнобильська зона користується величезною популярністю у туристів, особливо іноземних. Але тепер ця сфера в регіоні перебуває під загрозою, оскільки у весняний період там зберігається висока ймовірність лісових пожеж.
За словами Емельяненка, іноземні мандрівники, які відвідували зону відчуження, привезли із собою близько трьох мільярдів гривень інвестицій у 2019 році.
"Це ті гроші, які вони (туристи, - ред.) платять за квиток, за таксі, за ночівлю в готелі або за ресторан, за тур до Чорнобиля, платежі державі і так далі. Тобто це ті гроші, які залучає туристичний Чорнобиль ", - наголосив глава Асоціації чорнобильських туроператорів.
Зона відчуження є одним з популярних туристичних об'єктів України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чорнобильська зона залишилася без 40% туристичних локацій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
29.01.2021 580
Еще материалы раздела «Події»