<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2021 509

Україна готова викупити надлишки вакцин від COVID-19 у держав ЄС, - Степанов

Україна має намір викуповувати надлишкові обсяги вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 у держав Європейського Союзу.

Про це під час онлайн-дискусії "Збільшення допомоги ЄС країнам Східного партнерства в боротьбі з COVID-19" сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Наші команди вже працюють над пілотним проєктом. Ми готові викупити надлишки вакцин у держав-членів ЄС для того, щоб якомога швидше захистити наших громадян. У зв'язку з цим я хотів би звернутися до вас, панове депутати, по можливості проінформувати країни, що механізм вже практично створений і нам потрібні лише політичні рішення країн", - цитує Степанова агентство "Укрінформ".

Він нагадав, що Україна веде переговори з основними виробниками вакцини від COVID-19, які завершили або знаходяться на третій стадії клінічних досліджень, і з кількома вже триває узгодження потенційних контрактів.

Також в Україні ухвалено план вакцинації, згідно з яким у 2021-2022 роках від COVID-19 мають щепити не менш як 50% всього населення України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна готова викупити надлишки вакцин від COVID-19 у держав ЄС, - Степанов 5.00 5 1
Політика / Україна
29.01.2021 509
Еще материалы раздела «Україна»