<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2021 782

Кравчук про "форум" у Донецьку: ситуація на Донбасі загострюється

Проведення пропагандистського "форума" в окупованому Донецьку свідчить про те, що на Донбасі загострюється ситуація. Від представників окупаційної влади на мирних переговорах вимагатимуть визначитися з позицією.

Про це в ефірі "Україна 24" заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук.

"Треба визнати, що на Донбасі відбувається загострення ситуації. Не тільки тому, що пройшов "форум" і проголосили різні заяви і тези... тут питання в концептуальному підході", - зазначив він.

За його словами, представники окупаційної влади на засіданні ТКГ не говорять про створення "російської національної держави".

"У нас буде питання на наступному засіданні, а кого вони представляють? Росія сьогодні скаже одне, завтра - інше. Мова йде про те, чи стоять представники ОРДЛО, які беруть участь у ТКГ, на такій же позиції, як їх ватажок і пропагандисти з Росії. Або у них інша думка. А якщо інша, то чия це думка", - підкреслив Кравчук.

Він уточнив, що якщо окупанти підтвердять нову позицію, то він звернеться до представника ОБСЄ Хайді Грау з заявою, що нинішній порядок денний більше не актуальний.

"Тому що та порядок ґрунтувався на тому, що райони отримають статус особливого місцевого самоврядування, а не статус російського державного утворення", - додав Кравчук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кравчук про "форум" у Донецьку: ситуація на Донбасі загострюється 5.00 5 1
Політика / Україна
31.01.2021 782
Еще материалы раздела «Україна»