<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
06.02.2021 747

Додаток для обходу блокування "Вконтакте" крав дані українців

Додаток для користування "Вконакте" в обхід блокування в Україні крало дані користувачів з України. У ньому містився шкідливий код.

Про це повідомляє Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО у Facebook.

За даними НКЦК, в розширенні "VK Unblock" для браузерів Chrome і Edge містили шкідливий код для викрадення даних облікових записів Google, включаючи дані про активність мобільних пристроїв, геолокацію та інші. Виявлено, що це розширення приховано збирала персональні дані і по команді з керівного сервера міг змінювати інформацію на веб-сторінках, включаючи результати пошуку.

Встановлено, що це розширення встановили більше 3 мільйонів користувачів, а основними країнами для атак були Франція, Україна та Бразилія. Зараз це додаток заблоковано Google і Microsoft.

Оценка материала:

5.00 / 1
Додаток для обходу блокування "Вконтакте" крав дані українців 5.00 5 1
Політика / Україна
06.02.2021 747
Еще материалы раздела «Україна»