<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2021 570

Україна просить Канаду надати аудіозапис зі справи про катастрофу МАУ

Українська сторона направить Канаді запит про правову допомогу у справі про катастрофу літака МАУ ("Міжнародних авіаліній України") в Ірані. Київ хоче отримати скандальний запис з розмовою високопоставлених іранських чиновників.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора.

Повідомляється, що на записі може міститися інформація про те, що Іран міг навмисно збити український літак. За словами заступника голови Офісу генпрокурора Гюндуз Мамедова, це буде вже четвертий запит до канадської сторони у цій справі.

"Сподіваємося, що Канада без зайвих очікувань надасть Україні наявні у них записи переговорів, які були опубліковані в ЗМІ. Ми розраховуємо на отримання аудіофайлу, адже процеси дослідження запису та проведення фонетичних експертиз можуть бути запущені паралельно: в Канаді і в Україні. А, отже , і слідство піде більш оперативно", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна просить Канаду надати аудіозапис зі справи про катастрофу МАУ 5.00 5 1
Політика / Україна
10.02.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»