<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2021 516

Негода калічить українців: вчимося падати правильно

На Україну насувається новий циклон. І якщо на півдні йтиме дощ і мокрий сніг за плюсової температури, то північ постраждає від хуртовин тут стовпчики термометрів вдень опустяться до -10 за Цельсієм.

У Києві теж морозно і сніжно – вдень -5. До кінця тижня синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем на більшій частині країни. Далі температура знизиться до -16, а значить, вулиці перетворяться на ковзанку.

Нині в травмпунктах по всій Україні гаряча пора – кількість пацієнтів тільки зростає.

«Це забої голови. Якщо людина падає на спину, то це забої куприка або крижового відділу хребта. Якщо посковзнутися, то може бути вивих надп'ятково-гомілкового суглоба», – каже ортопед-травматолог Олександр Коваленко в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Як правильно падати, знає професійний каскадер Олександр Гузенко. Він каже: якщо відчуваєте, що летите вперед, головне – берегти руки.

«Йдемо, посковзнулися і падаєте на прямі руки. Але ми згинаємо їх і пружинимо себе. Якщо є можливість, падайте на плече, на бік, на ніжку. Але у жодному разі не на лікоть, коліно або стегно», – говорить він.

Щоб не залишитися без зубів, голову слід повернути ліворуч, праворуч або притиснути її до грудей, щоб уберегти потилицю. Правильне положення рук пом'якшить падіння на спину.

Але краще взагалі не падати. Для цього варто обережно робити кожен крок і ходити по льоду з вільними руками, тому дістаньте їх з кишень, а сумку повісьте на плече – так буде легше тримати рівновагу.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Негода калічить українців: вчимося падати правильно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2021 516
Еще материалы раздела «Суспільство»