<
НОВИНИ ДНЯ: Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.02.2021 593

Активісти, які збирали сміття, наштовхнулися на дивовижні знахідки

В австралійському Сіднеї стартувала щорічна екологічна акція Clean Up Kayak. У ході заходу місцеві каякери, озброївшись відром і сачком, очищають портові води від дрібного сміття. Крім всього іншого, їм трапляються і дивовижні знахідки.

Подібні запливи місцеві жителі проводять як екскурсії. Мовляв, можна і місто оглянути, і допомогти природі. Учасники акції, у свою чергу, дуже задоволені. Кажуть, що крім звичайного мотлоху з води, можна виловити й щось цінне.

«Ми знаходимо ножі, пляшки з-під вина, предмети для гольфу. Так, тут трапляються дуже дивні предмети», – розповідає організатор заходу Лаура Стоун.

А ось Джулі Грінінг, учасниця акції, згадує: найкраще з того, що вона тут знаходила, це одна банкнота номіналом 50 доларів, і ще одна – номіналом 20 доларів. «Це був мій щасливий день», – сміється жінка.

Для участі в Clean Up Kayak записалося близько сотні добровольців. Місцева влада пояснила це тим, що люди не можуть нині подорожувати, тож шукають заняття, корисні для них самих і для навколишнього середовища – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Активісти, які збирали сміття, наштовхнулися на дивовижні знахідки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.02.2021 593
Еще материалы раздела «Суспільство»