<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Кримувсі новини дня
Політика
Україна
12.02.2021 702

У Європарламенті назвали одну з найуспішніших реформ в Україні

Європейський парламент назвав одну з найуспішніших реформ в Україні - реформу децентралізації. Раніше ЄП схвалив доповідь щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє урядовий портал.

"Наголошено на ефективності впровадження реформи децентралізації, яку Євросоюз визначає як одну з найуспішніших в Україні та закликає завершити її шляхом широкого відритого діалогу між органами центральної та місцевої влади", - сказано у повідомленні.

При цьому ЄП закликав Європейську комісію уважно вивчити успішні практики реформи децентралізації в Україні та розглянути їх практичне впровадження в інших державах.

"Європарламент вітає досягнення України у проведенні реформи децентралізації; визнає підтримку U-LEAD та формування понад 1000 територіальних громад; позитивно оцінює кроки, прийняті з метою децентралізації державної влади та бюджетів через затвердження нормативно-правових актів та їх практичного впровадження", - вказано у доповіді.

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що відомство сприятиме популяризації децентралізації та готове надати консультативну підтримку щодо особливостей впровадження.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Європарламенті назвали одну з найуспішніших реформ в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
12.02.2021 702
Еще материалы раздела «Україна»