<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2021 772

Максим Степанов: «Вакцина від коронавірусу приїде в Україну вже наступного тижня»

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в прямому ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна», заявив, що вакцину від COVID Україна отримає вже наступного тижня.

За словами міністра, українська сторона виконала всі формальності, а зараз почався технічний процес відвантаження вакцин з Індії.

«Ми виконали всі без винятку наші формальності: переказали кошти, підписали всі документи. Зараз відбувається технічний процес вже безпосередньо відвантаження вакцин. Навіть, ми вже точно знаємо, що ми отримали дозвіл Індії на експорт цієї вакцини. Отримали всі дозволи», - наголосив Максим Степанов. - Ми очікуємо. У понеділок, вівторок, середу вона має бути. У нас немає приводів, щоб це тягнути».

Він підкреслив, що Україна буде використовувати вакцини як мінімум чотирьох компаній: Pfizer, Sinovac, Novavax, AstraZeneca.

Також міністр охорони здоров’я зазначив, що, це буде наймасштабніша вакцинація в історії України і, відповідно до соцопитувань, щеплення від коронавірусу готові зробити 50% українців, що «ще непогано».

«Я хочу, щоб ми усвідомлювали: такої масштабної вакцинації країна ніколи в житті не проходила. Тобто нам в дуже стислі терміни потрібно надати можливість доступу до вакцини всім без винятку громадянам країни старше 18 років. І ми хочемо це зробити протягом 2021 року», - сказав Степанов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Максим Степанов: «Вакцина від коронавірусу приїде в Україну вже наступного тижня» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2021 772
Еще материалы раздела «Суспільство»