<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
15.02.2021 817

Сусіди у шоці: киянин затіяв ремонт і поставив увесь будинок під загрозу руйнування

Жителі київської багатоповерхівки – нажахані та панікують. Вони бояться, що їхній будинок завалиться після того, як сусід зайнявся незаконним переплануванням квартири. З однієї "трьошки" він задумав зробити чотири студії – у кожній туалет, душ, кухня з електроплитою та ліжко. Розмір найбільшого приміщення – 18 кв. м, найменшого – 9 кв. м.

Мешканці будинку пішли розбиратися одразу після того, як почули звук руйнування стін. Але у квартиру їх впустили лише після виклику поліції. У приміщенні виявили не тільки діряві стіни, але і "проєкт" перепланування – розказали в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Він передбачає знесення перекриттів і зміну мереж водо- й електропостачання. Це викликало у людей шок:

- "Може, у нього сто квартир, і він може ризикувати. А ми повинні страждати? У мене тільки одна квартира".

- "А якщо впаде плита перекриття?.. Якщо унітаз впаде комусь на голову... Ми цього хочемо?".

Кореспондентів всередину квартири не пустили. Але з власником вдалося трохи поспілкуватися. Він запевняє, що "проєкт" розроблявся разом з архітекторами, і ніякі правила не порушуються.

Голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко так не вважає:

"Наслідки можуть бути – аж до руйнування будинку", – констатує фахівець.

А мешканка Олена нагадує: будинок і без сусідського креативу знаходиться в передаварійному стані – у зовнішній стіні утворилася тріщина, а на 1-му поверсі постійно прориває труби.

Мешканці будинку вже написали заяви до поліції та архітектурної інспекції, чекають на допомогу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сусіди у шоці: киянин затіяв ремонт і поставив увесь будинок під загрозу руйнування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
15.02.2021 817
Еще материалы раздела «Столиця»