<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
16.02.2021 570

Вітренко обіцяє, що ціни на газ не зростатимуть

Тимчасовий глава Міненерго Юрій Вітренко обіцяє, що до кінця року ціни на газ зростати не будуть.

Про ситуацію з тарифами він розповів під час форуму Україна 30 у вівторок, 16 лютого.

"Виходячи з кон'юнктури європейського ринку, можна очікувати, що буде зростання цін, проте уряд цього не допустить. Уряд зараз працює над стійким рішенням, яке дозволить зробити так, щоб і до кінця цього року люди не платили за газ більш як 6,99 грн/куб. м", - сказав він.

Зокрема, за його словами, для цього мають намір забезпечити вільний вихід газу українського видобутку на ринок у вигляді річного продукту з його подальшою реалізацією постачальниками населенню.

"Ми не допустимо того, щоб ціна газу до кінця року збільшувалася... Конкуренція буде. Постачальники повинні конкурувати меншою ціною. Ми не будемо навіть встановлювати якісь адміністративні обмеження, ми просто хочемо зробити таку структуру ринку, такий дизайн ринків, так боротися зі зловживаннями, щоб ринковим способом зробити так, що будуть різні ціни, при цьому вони не будуть вищі, ніж 6,99 грн/куб. м", - говорить Вітренко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко обіцяє, що ціни на газ не зростатимуть 5.00 5 1
Політика / Україна
16.02.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»