<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військвсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2021 522

На екстрену меддопомогу українцям направили майже 3 млрд гривень у 2021

У 2021 році Національна служба здоров'я перерахувала уже майже 3 мільярди гривень за надання екстреної медичної допомоги. Йдеться і про пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомляє пресс-служба НСЗУ.

Вказано, що відомство уклало договори з 25 центрами екстреної медичної допомоги кожної області та Києва. У 2020 році вони отримали понад 13 млрд гривень за надання екстреної допомоги пацієнтам.

"У 2020 році найбільше виплат від НСЗУ отримав Центр екстреної медичної допомоги міста Києва - понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень. Центри екстреної медичної допомоги Харківської та Дніпропетровської областей отримали 976 та 933 мільйонів гривень відповідно", - сказано у повідомленні.

Вже з 1 квітня діятиме Програма медичних гарантій-2021. Українці можуть розраховувати на безоплатну екстрену допомогу за принципом екстериторіальності. При зверненні до людини вирушить та бригада, яка перебуває найближче до місця події. Пацієнта мають транспортувати в найближчу лікарню, яка має контракт з НСЗУ та спроможна надати відповідну меддопомогу.

Підкреслюється, що екстрену меддопомогу пацієнт отримує незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Для виклику швидкої не потрібно електронне направлення.

Оценка материала:

5.00 / 1
На екстрену меддопомогу українцям направили майже 3 млрд гривень у 2021 5.00 5 1
Політика / Україна
16.02.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»