<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.02.2021 636

Регулятор пропонує переглянути борги за ЖКП

Член Нацкомісії, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг, Ольга Бабій пропонує провести перегляд боргів за "комуналку".

Таку ідею вона подала на форумі Україна 30 у середу, 17 лютого, повідомляє Укрінформ.
"Значна частина боргу - це необхідність провести пряму тотальну інвентаризацію всіх боргів споживачів перед постачальниками послуг: коли виникли, глибина виникнення, період виникнення. Усі борги, які приростають. Навіть за європейською статистикою, мають не більше 2% за період. Тобто якщо у нас ростуть атипово борги споживачів, їх треба деталізувати", - зазначила вона.
За її словами, значна частина боргів виникає через відсутність комунікацій постачальників послуг зі споживачами.
"Кожен надавач послуг зацікавлений у тому, щоб йому платили своєчасно. Моя особиста точка зору: якщо тобі не платять, ти поганий надавач послуг. Ти не розмовляєш зі споживачем, ти з ним не розбираєшся, ти йому не пропонуєш виплату частинами, ти не допомагаєш йому оформити субсидію. І ось накопичені борги за спожиті послуги - це на 80% відповідальність постачальників послуг. Це відсутність довіри, відсутність прозорих тарифів", - сказала Бабій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Регулятор пропонує переглянути борги за ЖКП 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.02.2021 636
Еще материалы раздела «Економіка»