НОВИНИ ДНЯ: У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  Синоптики попереджають про різкі температурні гойдалки по всій Україні  В Україні засекретили дані про кількість СЗЧ та дезертирства: причинавсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.02.2021 721

Як змінилося споживання продуктів під час карантину: дані Держстату

У структурі домашнього харчування українців за перші дев'ять місяців 2020 року відбулися певні зміни. Під час карантину українці стали їсти менше фруктів.

Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики (Держстату).

За даними статистичного відомства, середнє споживання м'яса і м'ясопродуктів склало 5,1 кг в місяць на людину, що дещо більше, ніж за аналогічний період минулого року (5,0 кг).

Споживання молока і молочних продуктів зросла до 18,9 кг у порівнянні з 18,8 кг роком раніше. Кількість яєць на людину не змінилося - 20 штук. Споживання риби та рибних продуктів зросла з 1,4 кг до 1,3 кг, цукру - знизилася з 2,6 кг до 2,5 кг, соняшникової олії та інших рослинних жирів - не змінилося - 1,4 кг

Крім того, споживання картоплі зменшилася з 6,2 кг до 5,9 кг, овочів - з 9,3 кг до 9,2 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду знизилася з 3,8 кг до 3,5 кг.

При цьому споживання хліба і хлібопродуктів зменшилося з 8,1 кг до 8,0 кг в місяць на людину.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як змінилося споживання продуктів під час карантину: дані Держстату 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.02.2021 721
Еще материалы раздела «Економіка»