НОВОСТИ ДНЯ: Зеленский поздравил мусульман с началом Рамадана  Украина станет членом Европейского космического агентства через несколько лет - Тафтай  Ученые нашли новый способ уничтожать раковые клетки опухоли головного мозга  Hubble показал фото увядающей галактики из созвездия Золотая Рыба  Спутник «Сич-2-30» будет готов к запуску в декабре - председатель Госкосмоса  Более 5000 тонн внеземных частиц падают на Землю каждый год  В Украине похолодает до +3все новости дня
Бизнес
Экономика
19.02.2021 341

Як змінилося споживання продуктів під час карантину: дані Держстату

У структурі домашнього харчування українців за перші дев'ять місяців 2020 року відбулися певні зміни. Під час карантину українці стали їсти менше фруктів.

Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики (Держстату).

За даними статистичного відомства, середнє споживання м'яса і м'ясопродуктів склало 5,1 кг в місяць на людину, що дещо більше, ніж за аналогічний період минулого року (5,0 кг).

Споживання молока і молочних продуктів зросла до 18,9 кг у порівнянні з 18,8 кг роком раніше. Кількість яєць на людину не змінилося - 20 штук. Споживання риби та рибних продуктів зросла з 1,4 кг до 1,3 кг, цукру - знизилася з 2,6 кг до 2,5 кг, соняшникової олії та інших рослинних жирів - не змінилося - 1,4 кг

Крім того, споживання картоплі зменшилася з 6,2 кг до 5,9 кг, овочів - з 9,3 кг до 9,2 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду знизилася з 3,8 кг до 3,5 кг.

При цьому споживання хліба і хлібопродуктів зменшилося з 8,1 кг до 8,0 кг в місяць на людину.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як змінилося споживання продуктів під час карантину: дані Держстату 5.00 5 1
Бизнес / Экономика
19.02.2021 341
Еще материалы раздела «Экономика»