НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.02.2021 516

Українці скаржаться на клопів і тарганів в поїздах

Поїзд їде – клопи вечеряють. Після нічної поїздки з Харкова до Трускавця пасажири поскаржилися в мережі на укуси і сильний свербіж.

Фотографія почервонілого тіла викликала справжній ажіотаж в коментарях. Хтось пише, що теж бачив комах в поїздах, а хтось вважає, що причина – зовсім не в укусах:

- "Натрапили уперше на клопів, як їхали Київ – Трускавець. Це просто шок. Сильний свербіж не давав нам спокою ні вдень, ні вночі".

- "На фото, схоже, звичайна алергія на спиртне, і, як наслідок, фантазії про укуси клопів".

Через кілька днів переговорів із офісом "Укрзалізниці" новинам "Сьогодні" ексклюзивно показали, як обробляють вагони отрутою. Кожен вагон піддається такому чищенню двічі на місяць. Залізничники й самі іноді бачать комах. Але трапляється це не часто.

Співробітники УЗ запевняють: комахи ніяк не можуть пережити обробку вагонів. До речі, після "хімічної атаки" в поїздах роблять ретельне вологе прибирання. Проти тарганів також використовують отруту в шприцах. Для людей цей хімікат нешкідливий.

Інший важливий аспект – прання постільної білизни. Його обробляють при 171 градусі за Цельсієм. Жоден клоп при такій температурі не виживе. Перед упаковкою білизну ретельно сушать – щоб не завелися комахи.

Але появи клопів у вагоні в УЗ не заперечують. Адже всього три роки тому в поїздах на Ковель спостерігалося справжнє засилля цих комах. Правда, ті вагони були дуже старими.

"Все може бути. Перевіримо. Міг би сказати, що, можливо, це у пасажира не з поїзда, а, наприклад, з готелю. Але це некоректно. Зв'яжемося, з'ясуємо, знайдемо засоби компенсації", – говорить в.о. члена правління "Укрзалізниці" Олександр Перцовський в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Обіцяють, що якщо клопів все ж таки виявлять, на підрядника чекають штрафи.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці скаржаться на клопів і тарганів в поїздах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.02.2021 516
Еще материалы раздела «Суспільство»