<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
24.02.2021 522

США мають намір повернутися до складу Ради ООН з прав людини

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена буде домагатися обрання до Ради ООН з прав людини цього року.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає "Голос Америки".

У своєму відеозверненні до членів Ради ООН Блінкен заявив, що адміністрація президента буде працювати над тим, щоб усунути те, що він назвав "непропорційним акцентом" на союзнику США - Ізраїлі - у діяльності цього женевського форуму.

Нагадаємо, США оголосили про вихід з Ради ООН з прав людини у 2018 році. Дональд Трамп, який тоді займав пост президента, розкритикував цей міжурядовий орган "за упереджене ставлення до Ізраїлю" та "відсутність реформ".

МЗС України заявило, що "з розумінням" поставилося до виходу США з Ради ООН з прав людини.Україна брала участь в створенні Ради ООН з прав людини в 2006 році і спочатку була членом цього органу. У 2018 році Україна знову отримала членство.

Оценка материала:

5.00 / 1
США мають намір повернутися до складу Ради ООН з прав людини 5.00 5 1
Політика / Світ
24.02.2021 522
Еще материалы раздела «Світ»