<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
26.02.2021 529

Світові лідери підпишуть Кримську хартію - МЗС

На саміті Кримської платформи 23 серпня за участю світових лідерів планується прийняття документа Кримська хартія, який засуджує політику Росії щодо Автономної Республіки Крим.

Про це сказала перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Ключовою подією, яка запустить Кримську платформу, стане саміт 23 серпня. Буде прийматися великий документ політичного характеру - Кримська хартія, що фактично зафіксує політику тиску, засудження злочинів Російської Федерації. Це буде кодифікацією політики невизнання дій Росії", - заявила Джапарова під час телемарафону до Дня опору окупації АРК на телеканалі Дом.
За її словами, президент Латвії Егілс Левітс вже прийняв запрошення взяти участь у саміті.
"Президент (України Володимир Зеленський, - ред.) підписав велику кількість запрошень своїм візаві в інших країнах. Тільки-тільки почали роздавати ці запрошення, тому зараз не можу дати фідбек. Наприклад, президент Латвії вже погодився приїхати на цей саміт. Ми чекаємо високого представництва в цей день", - вказала заступник міністра.
Вона нагадала, що "сім років в Україні тривали лише дискусії і заяви, які носили спорадичний характер". Тому "для України було принциповим систематизувати і дати вектор розвитку всім існуючим ініціативам щодо Криму, а також привнести нові", зазначила перший заступник міністра закордонних справ.
"Кінцева мета для нас - деокупація Криму", - підкреслила Джапарова.
Вона також додала, що "цілі деокупації Криму неможливо буде досягти, якщо не підтримувати цю тематику як у внутріукраїнському розпорядку дня, так і на міжнародній арені". У самій же структурі Кримської платформи, за її словами, передбачено широке представництво та участь і парламенту, і громадських асоціацій, і експертів.
Нагадаємо, що 26 лютого Україна відзначає День опору окупації АР Крим та міста Севастополя.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світові лідери підпишуть Кримську хартію - МЗС 5.00 5 1
Політика / Україна
26.02.2021 529
Еще материалы раздела «Україна»