<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Світ
26.02.2021 502

Байден: США ніколи не визнають Крим російським

Президент Джо Байден у п'ятницю, 26 лютого, заявив, що США ніколи не визнають анексію Криму.

Про це йдеться в заяві президента на сайті Білого дому.
У ньому нагадується, що рівно сім років тому Росія порушила міжнародне право і вторглася в Крим, порушивши суверенітет і територіальну цілісність України.
"США продовжують підтримувати Україну і її союзників сьогодні, як і від самого початку цього конфлікту. У цю непросту на спогад річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна... і ми будемо разом з Україною протистояти агресивним діям Росії. Ми продовжимо роботу із притягнення Росії до відповідальності за її зловживання і агресію в Україні", - йдеться в заяві Байдена.
Глава Білого дому також зазначив, що США продовжать вшановувати пам'ять Революції гідності, у якій український народ зіткнувся "з вогнем снайперів і силовиків на Майдані", вимагаючи нового початку для своєї країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден: США ніколи не визнають Крим російським 5.00 5 1
Політика / Світ
26.02.2021 502
Еще материалы раздела «Світ»