<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Світ
04.03.2021 553

РФ не анексувала б Крим, якби Україна була в НАТО - Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія не анексувала б Крим, якби в 2014 році Україна була членом альянсу.

Про це він сказав під час виступу в Коледжі Європи в Брюгге у четвер, 4 березня.

"Моя коротка відповідь - цього (анексії Криму - ред.) не сталося б, тому що мета існування НАТО - захищати кожного союзника. Якщо атакований один союзник, то діє правило: один за всіх і всі за одного", - сказав він, відповідаючи на питання студентів про те, чи анексувала б Росія Крим, якби Україна була членом НАТО в 2014 році.

Завдання НАТО - запобігання конфліктам і збереження миру, наголосив генсек Альянсу. При цьому, говорячи про можливе членство України і Грузії в НАТО, він зазначив, що двері Альянсу залишаються відчиненими.

"Україні та Грузії необхідно відповідати стандартам НАТО для цього. Мій головний посил - їм потрібно фокусуватися на реформах із модернізації інститутів, боротьби з корупцією. І ми допомагаємо їм у проведенні реформ", - додав Столтенберг.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ не анексувала б Крим, якби Україна була в НАТО - Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Світ
04.03.2021 553
Еще материалы раздела «Світ»