НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2021 498

Україна готова обговорювати з ЄС міжнародні паспорти вакцинації

Україна готова приєднатися до дискусії з європейськими партнерами про міжнародні паспорти вакцинації.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції у четвер, 4 березня.

"На мою думку, найкращий варіант і найбільш надійний - це електронна верифікація вакцинованої особи. Можна називати його "паспорт вакцинації", йдуть дискусії", - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна буде рухатися шляхом електронної верифікації і QR-кодів, які будуть прив'язані до реєстру вакцинованих. Аналогічна дискусія ведеться і в Європі, але остаточного рішення, яким повинен бути закордонний паспорт вакцинації, поки немає.

"Будь-який папір можна підробити. Коли є QR-код, за який відповідає держава... це найбільш простий і надійний спосіб такої верифікації вакцинованих осіб. Європа цю дискусію почала, вона триває. Кінцевого варіанту, яким повинен бути умовний паспорт вакцинованої особи... єдиної думки немає", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр додав, що Україна буде долучатися до таких дискусій і пропонувати свій досвід - реєстр вакцинованих осіб, який запрацював в країні з 1 березня.

"Я думаю, що ми знайдемо компроміс приблизно в цих параметрах - QR-код, державні реєстри, якась загальна верифікація між країнами. Влітку ситуація буде стабілізована", - резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна готова обговорювати з ЄС міжнародні паспорти вакцинації 5.00 5 1
Політика / Україна
04.03.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»