НОВИНИ ДНЯ: Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиків  До України знову повертається тепло  Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Українівсі новини дня
Політика
Україна
05.03.2021 533

Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розгляне РНБО, - Гончаренко

Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розглянуть у Раді національної безпеки та оборони.

Про це йдеться у відповіді на запит народного депутата Олексія Гончаренка про запровадження таких санкцій.

"Надійшла відповідь від голови Офісу Президента про те, що мій запит про введення санкцій стосовно білоруських топ-чиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка, переданий до РНБО", - повідомив народний депутат у своєму телеграм-каналі.

"Це гарні новини, адже, наприклад, велика кількість білоруських бізнесменів та топ-чиновників досі знаходяться не під санкціями. Я вже писав, що є такий Микола Воробей проти якого введені санкції ЄС. Він є «гаманцем» Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє ПрикарпатЗахідтранс. Це компанія, якою користувався Медведчук і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є «гаманцем» Лукашенка, він також і є «гаманцем» Медведчука. Крім цього, Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Вороб’я", - пояснив Гончаренко.

Він висловив сподівання, що РНБО якнайшвидше запровадить "санкції проти ворогів України та Білорусі".

Оценка материала:

5.00 / 1
Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розгляне РНБО, - Гончаренко 5.00 5 1
Політика / Україна
05.03.2021 533
Еще материалы раздела «Україна»