<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
07.03.2021 414

У США хочуть створити спеціальну групу з протидії масштабним кібератакам

Адміністрація президента США Джо Байдена може сформувати цільову групу для боротьби з масштабними кібератаками, "пов'язаними з Китаєм".

Про це пише interfax.com.ua з посиланням на ЗМІ.

Цільова група або "Об'єднана координаційна група" (UCG) – це міжвідомча структура, створення якої ініціювали, зокрема, Рада національної безпеки, в яку входять ФБР і Агентство кібербезпеки і інфраструктурної безпеки (CISA).

За оцінками, від "китайських" кібератак лише у США постраждало щонайменше 30 тисяч клієнтів, а у світі – 250 тисяч, хоча ці цифри можуть зрости.

Зазначимо, Адміністрація Байдена б'є на сполох з приводу серії недавніх кібератак, про які компанія Microsoft заявила на цьому тижні

"Це активна загроза. Всі, хто керує цими серверами – держава, приватний сектор, наукові кола – повинні діяти зараз, щоб виправити становище", – заявила прес-секретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван раніше повідомив у своєму твіттері, що уряд відстежує повідомлення про те, що американські аналітичні центри і "оборонно-промислові бази", можливо, були скомпрометовані атакою.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив журналістам, що міністерство оборони зараз перевіряє, чи не є відомство вразливим.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США хочуть створити спеціальну групу з протидії масштабним кібератакам 5.00 5 1
Політика / Світ
07.03.2021 414
Еще материалы раздела «Світ»