НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
07.03.2021 453

У Донецькоблгазі пояснили ситуацію з постачанням газу

Донецькоблгаз обмежив газопостачання об'єктів Донецьктеплокомуненерго на виконання листа НАК Нафтогаз України.

Про це повідомляє прес-служба облгазу в неділю, 7 березня.

"На працівників ВАТ Донецькоблгаз здійснювалися систематичні напади так званими "представниками громадськості", проведення робіт перешкоджали посадовці органів місцевого самоврядування та працівники поліції. В результаті таких дій було завдано тілесних ушкоджень технічним працівникам ПАТ Донецькоблгаз і майну підприємства", - сказано в заяві.

У облгазі додали, що "в нічний час під керівництвом губернатора Донецької області Кириленка Павла, в порушення положень Правил поставки природного газу, Кодексу газорозподільних систем і технічних регламентів, відбувалося несанкціоноване втручання в газове обладнання невстановленими особами".

Як наголосили в облгазі, через борги Донецьктеплокомуненерго втратило статус постачальника природного газу для своїх об'єктів, тому з 1 березня споживає природний газ несанкціоновано і повинно було самостійно звернутися в Донецькоблгаз з повідомленням про їх відключення.

Донецькоблгаз зазначив що "ніякі усні чи письмові доручення" відновити "газопостачання" є незаконними. Крім того, Донецькоблгаз змушений буде компенсувати вартість газу, спожитого Донецьктеплокомуненерго власними коштами Оператору ГТС, а це може становити від 150 до 300 млн грн щомісяця залежно від погодних умов.

Що стосується кримінальної справи, порушеної поліцією, в Донецькоблгазі кажуть, що дії з відключення об'єктів Донецьктеплокомуненерго відбувалися передбаченим чинним законодавством України способом. Співробітники Донецькоблгазу подали заяви про вчинення кримінальних правопорушень на чиновників органів місцевого самоврядування, органів Нацполіції і Донецьктеплокомуненерго, які втручалися і блокували діяльність Донецькоблгазу під час здійснення заходів з відключення від системи газопостачання Донецьктеплокомуненерго, а також несанкціоновано відновлювали газоспоживання.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Донецькоблгазі пояснили ситуацію з постачанням газу 5.00 5 1
Політика / Україна
07.03.2021 453
Еще материалы раздела «Україна»