<
НОВИНИ ДНЯ: Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.03.2021 539

Скасовувати чи не скасовувати: скільки в Україні вихідних порівняно з іншими країнами

В Україні вже кілька років не вщухають дискусії щодо скасування вихідного дня 8 Березня. Інститут нацпам'яті раніше пропонував зробити цю дату робочою. Однак законопроєкту до Ради так і не внесли. В оновленій редакції документу – 8 березня лишається вихідним.

rYZipkgiNknA3hqN3Li9I0XfEvcSzVUP_09.03.21

Скільки відпочивають українці? 11 святкових днів. Саме стільки цього року матимуть українці. Якщо за рік зібрати усі суботи та неділі та додати святкові дні – отримуємо 115 вихідних. І це без відпустки. Якщо всі дні в календарі розподілити рівномірно, виходить: кожен третій день – наш законний вихідний.

Скільки грошей держава отримує за один наш робочий день

За доволі простими підрахунками – трохи більше трьохсот шістдесяти гривень.

"250 робочих днів. Виходить, що 13 доларів. Це ВВП за 1 робочий день на душу населення. Та це обчислення дуже умовне. Бо у вихідні виробництво не припиняється. А деякі сфери, навпаки, активізуються", – зазначає економіст у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

І дійсно, ресторанна сфера і заклади відпочинку у вихідні працюють значно прибутковіше.

"Говорити про те, що якщо українці почнуть значно менше працювати – ми скасуємо всі вихідні і будемо працювати, умовно, всі 365 днів на рік – очевидно, що економіка від цього не зросте. Продуктивність праці загальна – вона не зміниться", – упевнений фахівець.

В Україні 11 святкових вихідних.

Стільки ж, приміром, – Франції та Іспанії.

Більше відпочиває Білорусь – аж 14 державних вихідних.

У Молдові – 13.

Естонії – 12.

Менше, ніж в Україні святкових вихідних у Німеччині – 9.

У Великій Британії – 8.

У Китаї – 5.

У Данії взагалі святкові дні не вихідні, а усі робочі. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Скасовувати чи не скасовувати: скільки в Україні вихідних порівняно з іншими країнами 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.03.2021 539
Еще материалы раздела «Суспільство»