<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.03.2021 491

Єврокомісія планує представити проєкт сертифікату вакцинації

Проєкт паспорта вакцинації Єврокомісія представить 17 березня. Документ отримає назву «Зелена електронна перепустка». Чи будуть її використовувати на практиці – визначиться пізніше.

Документ має містити не лише інформацію про вакцинацію, а й інші медичні дані пов’язані з імунітетом до covid-19. Зокрема, факт перенесення захворювання, а також дати і результати ПЛР-тестів – з’ясували в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що підтримує електронну сертифікацію, але наголошує – документи не повинні обмежувати пересування людей.

«На сьогодні ми не радимо використовувати сертифікат про вакцинацію як обов’язкову вимогу для подорожей, позаяк імунізація не доступна в усіх країнах світу на рівній основі. Гадаю є етичні та практичні питання, які ми маємо вирішити бо, якщо немає справедливого доступу до вакцин – нерівність і несправедливість вкореняться у системі», – пояснив Майкл Раян, директор програми Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія планує представити проєкт сертифікату вакцинації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.03.2021 491
Еще материалы раздела «Суспільство»