НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
11.03.2021 987

Кабмін має твердий намір ввести накопичувальні пенсії: "Ми зробимо таку систему"

В Україні збираються ввести накопичувальну пенсійну систему. У Кабміні це аргументують так: щоб пенсійні виплати помітно зросли, потрібно змінити порядок нарахування.

30_main_new.1507828023_11.03.21

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Частина податків, які людина платить, мають йти на особистий пенсійний рахунок. Далі ці кошти будуть інвестуватися в надійні фінансові інструменти. І коли людина виходить на пенсію, у неї буде і загальна солідарна пенсія, як сьогодні, і виплати з її особистого пенсійного рахунку. Ми зробимо таку систему, й українські пенсіонери нарешті зможуть отримувати гідні виплати", – сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що для 8 млн одержувачів з 1 березня відбувається підвищення пенсій. Доплати у кожного – індивідуальні, загалом 308 гривень – зазначили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

За словами Шмигаля, поточного року буде ще три підвищення пенсій. Але не для всіх, а лише для окремих категорій.  

Оценка материала:

3.00 / 2
Кабмін має твердий намір ввести накопичувальні пенсії: "Ми зробимо таку систему" 3.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
11.03.2021 987
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»