<
НОВИНИ ДНЯ: "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2021 695

Зеленський підвищив штрафи за порушення ПДР

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за порушення безпеки дорожнього руху.

Документ передбачає збільшення штрафів, зокрема, за керування транспортом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Володимир Зеленський підписав закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху №1231-IX, який Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Так, збільшено штрафи за порушення правил користування ременями безпеки, шоломами. Зросли суми штрафів за проїзд на червоний сигнал світлофора, залишення місця ДТП, а також якщо громадянин керував транспортним засобом без відповідних документів.

"Крім того посилено відповідальність за керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними суднами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння", - відзначили в прес-службі ОП.

Штрафувати будуть не тільки водіїв. Законом посилено адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами й особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин.

Також документ дозволяє правоохоронцям використовувати засоби відеозапису. Ці матеріали варто обов'язково вносити в протокол про адміністративне правопорушення.

Також закон дозволяє поліцейським зупиняти транспортний засіб для огляду водіїв з використанням спецзасобів для перевірки на стан сп'яніння або вживання лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції.

Закон вступає в силу із дня, наступного за днем його опублікування.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський підвищив штрафи за порушення ПДР 5.00 5 1
Політика / Україна
12.03.2021 695
Еще материалы раздела «Україна»