<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.03.2021 573

Половина українців не збирається робити COVID-щеплення

Вакцинуватися від коронавірусу не мають наміру 51,5% українців.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, опубліковані у вівторок, 16 березня.

Зокрема, 12% респондентів збирається зробити щеплення в найближчому майбутньому (або вже зробили таке щеплення), 16% мають намір це зробити, але пізніше, 10% мають намір це зробити лише тоді, коли це буде потрібно за формальними вимогами (наприклад, для поїздки за кордон), 10% ще не визначилися.

Серед українців, які мають намір робити COVID-щеплення, 52% готові його зробити лише за умови, що воно буде безкоштовним, 22,5% з них готові платити за нього, а ще 5% готові платити за те, щоб вакцинуватися позачергово, 21% не визначилися.

У свою чергу ті, хто не збирається робити щеплення, найчастіше мотивують це тим, що, на їхню думку, вакцини, які застосовуються в Україні, недостатньо ефективні або безпечні, але "якоюсь іншою" вакциною вони готові зробити щеплення (таку відповідь дають 45% тих, хто не має наміру робити щеплення). Ще 27% вважають, що ризики вакцинації перевищують ризики від самої хвороби, 10% - що вже перехворіли на коронавірус, 7% мають медичні протипоказання, 3% вважають низькою ймовірність захворіти.

Опитування проводилося з 5 по 9 березня по всій Україні за винятком тимчасово непідконтрольних територій методом інтерв'ю "обличчям до обличчя". Було опитано 2018 респондентів. Похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Оценка материала:

5.00 / 1
Половина українців не збирається робити COVID-щеплення 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.03.2021 573
Еще материалы раздела «Суспільство»