<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  Картопляна піца: незвичайний рецепт  Шкільні програми в Україні планують спростити: що зміниться для учнів і вчителів  Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"всі новини дня
Політика
Україна
17.03.2021 692

Шмигаль закликав регіони посилювати карантин

Глава уряду України Денис Шмигаль закликав місцеву владу не чекати обмежень зверху, а самостійно посилювати карантин за необхідності.

Про це він заявив під час засідання уряду в середу, 17 березня.

Так, прем'єр-міністр нагадав, що місцева влада може сама приймати рішення про посилення карантину і закликав не зволікати з цим.

"У нас продовжує діяти адаптивний карантин, а це значить, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Тому я закликаю місцевих керівників не чекати якихось вказівок, а приймати необхідні рішення", - заявив він.

Також Шмигаль заявив, що в Україні може не знадобитися введення локдауну на загальнонаціональному рівні. Але для цього необхідно зараз обмежити соціальні контакти.

"Чи буде локдаун у всій країні - це залежить тільки від нас з вами. Якщо ми всі будемо ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів, якщо ми зменшимо соціальні контакти, то локдаун буде не потрібен", - заявив Шмигаль.

При цьому він додав, що "якщо "червоний" рівень буде введений у більшості областей, то уряд буде змушений посилити карантинні заходи на всій території країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль закликав регіони посилювати карантин 5.00 5 1
Політика / Україна
17.03.2021 692
Еще материалы раздела «Україна»