<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
18.03.2021 583

Навіть Кравчук змінив думку щодо води для Криму

За ситуацію з водою в Криму несе відповідальність окупант, заявив перший президент України Леонід Кравчук, який раніше допускав подачу води на півострів із боку України.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Зараз я бачу, що Крим хочуть перетворити на військову базу і вже введений Крим в систему Російської Федерації, став одним з округів, то тепер за все несе відповідальність Росія. І Україна просто так поставляти воду в Крим не буде, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде – громадянам на полив, чи військовим заводам, чи ще комусь. За все несе відповідальність Росія.

Я думаю, що питання води для Криму буде загострюватися, я думаю, що це буде один з поштовхів для Росії пробити дорогу звідти до України. Херсон, Маріуполь – цю частину вони хочуть якось пробити до Криму, щоб забезпечити Крим водою.

Оце буде одна з причин більших атак чи більших агресивних кроків Росії. Це можливо. Але примусити у такий спосіб Україну постачати воду – нічого не вийде", – заявив він.

Раніше Кравчук, який очолює делегацію України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, говорив, що воду в анексований Крим "можна дати в разі гуманітарної катастрофи".

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіть Кравчук змінив думку щодо води для Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
18.03.2021 583
Еще материалы раздела «Україна»