<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Бій на виснаження. Як Путін готується до затяжної війни та "мілітаризує" Росію  Перед вихідними в Україну увірветься довгоочікуване тепло  США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в РФ, - Гельсінська комісія  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованихвсі новини дня
Політика
Росія
18.03.2021 923

Росія буритиме дно Азова заради води для Криму

Російська влада має намір пробурити свердловини на дні Азовського моря для поліпшення водопостачання Криму.

Про це в четвер, 18 березня, повідомив віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін, повідомляє Интерфакс.

"Зараз ведеться активна робота щодо поліпшення водопостачання Криму. Для цього будуються водогони, а також буряться артезіанські свердловини. Ми вже технічно готові запускати Бештерек-Зуйський водовід, а до 15 квітня плануємо відкрити близько п'яти додаткових свердловин", - заявив Хуснуллін на нараді у президента РФ Володимира Путіна.

Він зазначив, що паралельно ведеться робота з розвідки додаткових джерел води.

"Зараз продовжуємо вивчати можливість отримання води з дна Азовського моря. Ми провели певні проектні роботи і в квітні вийдемо на буріння перших свердловин", - сказав Хуснуллін.

Віце-прем'єр пояснив, що це потужний проект, який, як очікується, дозволить кардинально вирішити питання із забезпеченням водою всього півострова.

Хуснуллін пояснив, що під дном Азовського моря знаходяться величезні запаси води.

"Ми в цьому вже впевнені, ключове питання - на якій віддаленості від берега і на якій глибині. Ми зараз якраз із Росгеологією це дуже докладно обговорюємо. Якщо ми там зможемо добути воду за методом видобутку нафти, (...) то ми в кримський водоканал спробуємо подати цю воду", - відповів Хуснуллін на питання президента про можливості методу.

При цьому він також уточнив, що "обсяги цієї води будуть зрозумілі до липня".

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія буритиме дно Азова заради води для Криму 5.00 5 1
Політика / Росія
18.03.2021 923
Еще материалы раздела «Росія»