НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2021 623

Азарову оголосили підозру у держзраді через "Харківські угоди"

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову оголосили підозру в державній зраді у справі про "Харківські угоди". Йому інкримінують дії на шкоду суверенітету України за попередньою змовою з тодішнім президентом Віктором Януковичем.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що Азаров за попередньою змовою з Януковичем вчинив дії на шкоду суверенітету України, її територіальної цілісності і недоторканності. За даними слідства, 20 квітня 2010 року він на території Росії погодився на нав'язані президентом РФ Дмитром Медведєвим умови продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму на 25 років під приводом отримання знижки на газ.

Також повідомляється, що з 21 квітня по 23 квітня 2010 року він забезпечив погодження проекту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту і закону про його ратифікацію без фактичного розгляду документів уповноваженими органами.

Крім того, колишній прем'єр на закритому засіданні Кабінету міністрів підписав розпорядження про схвалення цієї Угоди урядом України і, в порушення закону "Про міжнародні договори України", вніс проект на розгляд президенту.

Ці дії дали можливість Януковичу підписати в Харкові відповідну Угоду, а 23 квітня внести законопроект про ратифікацію як невідкладний до Верховної ради.

Слідство вважає, що в результаті підписання і ратифікації "Харківських угод" були штучно створені передумови для нарощування військ РФ в Криму, вторгнення російської армії і окупації півострова.

Також йдеться про те, що Азаров своїми діями допомагав в проведенні підривної діяльності проти України, яка полягала у втручанні в її внутрішню і зовнішню політику. А також в спробах скорочення економічного і оборонного потенціалу, зниження обороноздатності України та посилення економічної залежності від Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Азарову оголосили підозру у держзраді через "Харківські угоди" 5.00 5 1
Політика / Україна
24.03.2021 623
Еще материалы раздела «Україна»