<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
25.03.2021 484

США і ЄС вирішили поновити співпрацю щодо НАТО

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен і верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель визнали, що НАТО і ЄС потребують нових способів спільної роботи і на новому рівні амбіцій.

Про це йдеться у спільній заяві політиків, оприлюдненій за підсумками їх зустрічі у Брюсселі.

"НАТО і ЄС необхідні нові способи спільної роботи, а також новий рівень амбіцій, оскільки численні і мінливі виклики у сфері безпеки, з якими стикаються союзники по НАТО і країни-учасниці ЄС, роблять потужне співробітництво НАТО і ЄС незамінним з погляду нашої спільної безпеки", - зазначено в документі.

Крім того, в ході переговорів Блінкен і Боррель домовилися про спільну роботу Вашингтона і Брюсселя над вирішенням глобальних проблем, що виникли в умовах пандемії коронавірусу, включаючи вакцинацію та світову гуманітарну кризу.

Також сторони відзначили свою рішучість і далі скоординовано реагувати на зухвалу поведінку Росії, включаючи її агресію проти України і Грузії, водночас продовжуючи взаємодіяти з Москвою.

Оценка материала:

5.00 / 1
США і ЄС вирішили поновити співпрацю щодо НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
25.03.2021 484
Еще материалы раздела «Світ»