<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.03.2021 495

Зробити щеплення вакциною Covieshield готові 27% українців

У середині березня 27% українців готові зробити щеплення вакциною від коронавірусу Covieshield. Не хочуть робити щеплення цим препаратом 67% респондентів.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Як зазначають соціологи, початок кампанії з вакцинації дещо актуалізував бажання робити щеплення від коронавірусу: зараз 38% готові платно зробити щеплення, а вакцинуватися безкоштовно готові 47%. Це дещо більше, ніж минулого місяця (у лютому були готові 32% і 39% відповідно). У той же час понад 58% не хочуть вакцинуватися за гроші, а половина (49%) навіть безкоштовно.

У той же час, якщо держава буде страхувати від побічних ефектів, готовність безкоштовно робити щеплення зростає до 57%, але 40% - все одно не готові.

Головними причинами, чому люди не хочуть робити щеплення від коронавіруса в Україні опитані вважають недовіру вакцину, яка зараз завезена і страх побічних ефектів (близько половини). Кожен п'ятий назвав причиною недовіри до влади в цілому і сумніви, що вакцина захищає від нових видів вірусу. 13% - недовіра до вакцинації як такої.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зробити щеплення вакциною Covieshield готові 27% українців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.03.2021 495
Еще материалы раздела «Суспільство»