НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2021 495

МОЗ обіцяє розпочати впровадження COVID-паспортів одразу після фінального рішення ЄС

Наразі функціонал міністерства охорони здоров'я в Україні потенційно дозволяє видавати "цифрові зелені сертифікати" (Digital Green Certificate) за прийнятим в Україні стандартом. Впровадження в Україні розпочнеться одразу після фінального рішення в Євросоюзі щодо запуску такого документа.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Ярослав Кучер на своїй сторінці у Facebook.

"Наразі функціонал органів охорони здоров'я в Україні потенційно дозволяє видавати необідні документи, але поки що по прийнятому в Україні стандарту. Міністерство охорони здоров'я України зробило крок на випередження. Тому дивимось, яке буде фінальне рішення і одразу почнемо впровадження в Україні", - зазначив Кучер.

Він повідомив, що МОЗ уважно слідкує за новинами з Євросоюзу, де на днях Єврокомісія презентувала проект "цифрових зелених сертифікатів" (Digital Green Certificate). Сертифікати мають стати стандартизованим документом, що містить докази вакцинації від коронавірусу, або негативного тесту (ПЛР або швидкого антиген-тесту), або ж доказ, що людина перехворіла на COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ обіцяє розпочати впровадження COVID-паспортів одразу після фінального рішення ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
29.03.2021 495
Еще материалы раздела «Україна»