<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
31.03.2021 772

Досі у комі: постраждалій в аварії автобуса у Польщі не вистачає грошей на лікування

У польському шпиталі досі у комі постраждала в аварії українського автобуса. 27-річна Анастасія Кочеткова з Хмельницького так і не приходила до тями. Журналісти зустрілися з мамою дівчини, яка весь час біля доньки у Польщі. Рідні змушені збирати гроші на лікування.

Її не пускають до доньки через карантин. Єдиний раз пані Ірина бачила Настю, коли приїхала на упізнання. Сумка з документами опинилася в поліцейському відділку міста Ярослав – серед інших речей постраждалих в аварії. Дівчину вважали загиблою. Та вона – у комі.

"Можу прийти тільки побути під дверима реанімації і все. Навіть через скло не дають побачити її", – каже мати Ірина Стадніченко.

Настя навчалася в ІТ-школі у Кракові та їхала в Хмельницький до рідних. Мати чекала доньку на вокзалі – коли чоловік розказав телефоном про аварію у Польщі, а син додзвонився у консульство.

"Мені звоне і каже: мам, наша Настя була в тому автобусі", – ділиться жінка.

Після аварії Настя до тями ще не приходила. У неї крововилив у мозок. Чи покращився стан – знімальна група "Сьогодні" намагалася з‘ясувати у шпиталі. Та через локдаун там не дають коментарів.

"Не говорять нічого, говорять єдине, що дуже важка. Дуже важка. І вже почала так трошки ніби відкривати очі, ну, це чи так мимоволі виходить", – розповідає Ірина.

У Кам'янці-Подільському, звідки родом дівчина, організували збір коштів на її лікування. Анастасія, хоч і мала студентську страховку, та всіх витрат вона не покриє.

"Вона буде потребувати реабілітації дуже серйозної і дуже великої. Можливо, в процесі ще якісь операції треба буде робити. Сьогодні ніхто не може сказати, скільки це буде коштувати", – каже генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

Щойно дівчина вийде з коми, її готові прийняти у клініці польського Жешува.

"Нам потрібно, ну як мені говорять, ще як мінімум дві операції, тому що в неї дуже побиті лицьові кісточки. Їх треба зложити як пазлик", – розповідає матір Насті.

На лікування і реабілітацію у клініках Польщі родині назвали суму – пів мільйона доларів. Де брати такі гроші – вони не знають. Сподіваються, бодай частину витрат покриє страховка перевізника.

Раніше в коментарі новинам "Сьогодні" на каналі "Україна" власник автобуса запевнив: усі постраждалі отримають компенсацію. Родина Насті – 100 тисяч гривень. Та з ними тернопільський перевізник наразі не зв'язувався, твердить мама Насті.

Настя – єдина з постраждалих у цій аварії, хто залишається на лікуванні у Польщі. Напередодні з Перемишльського шпиталю виписали ще одного пасажира українського автобуса. Але йому, як і багатьом іншим, треба продовжити лікування в Україні.

 

Оценка материала:

3.00 / 2
Досі у комі: постраждалій в аварії автобуса у Польщі не вистачає грошей на лікування 3.00 5 2
Життя та Стиль / Події
31.03.2021 772
Еще материалы раздела «Події»