<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.04.2021 449

Пропонують роботу за 65 тисяч гривень - які зарплати пропонують на сайтах вакансій

Найвища зарплата, яку в Україні пропонують на сайтах вакансій, – 65 тисяч гривень. На неї можуть претендувати представники вищої ланки в IT-галузі.

2173610-155-aktualn_01.04.21

А ось найвища середня зарплата на сьогоднішній день становить:

16 тисяч гривень у Києві;

14 тисяч гривень в Одесі;

13,5 тисячі гривень у Дніпрі.

Такі дані новини "Сьогодні" на каналі "Україна" отримали від одного з кадрових порталів.

Цифри, до речі, суттєво відрізняються від офіційної статистики за розміром зарплат. Держстат, який рахує тільки білі зарплати, зафіксував середню зарплату по країні на рівні 12,5 тисячі гривень, а в Києві – 18,5 тисячі гривень. Тобто в середньому насправді платять більше. Але нинішнім претендентам вже пропонують менше, ніж тим, хто працює давно.

За даними Держслужби статистики, на початку минулого року понад три мільйони українців працювали без трудової книжки. Найбільше таких працівників виявили в сільському господарстві, будівництві та торгівлі. Очевидно, що їхні оклади не враховуються у державній статистиці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пропонують роботу за 65 тисяч гривень - які зарплати пропонують на сайтах вакансій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.04.2021 449
Еще материалы раздела «Суспільство»