НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
05.04.2021 16646

Степанов про захворюваність COVID: найближчі 10 днів для України стануть напруженими

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов допускає, що напружена ситуація з коронавірусом у країні буде спостерігатися ще не менше 10 днів. Після 15 квітня рівень захворюваності може стабілізуватися.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Однак стабілізуватися рівень захворюваності може лише за умови дотримання карантину.

"Навіть якщо з 15 квітня епідемія припиниться, і ми побачимо зменшення захворюваності особливо в "червоних" регіонах, - це не означає, що все пройшло. Попереду великодні і травневі свята, тому будемо просити громадян повністю уникати масових скупчень. Тому що потім знову отримаємо спалаху коронавірусної хвороби", - заявив Степанов.

Однак у Міністерстві охорони здоров'я зараз виключають ймовірність введення локдауну для всієї країни.

"Ми не бачимо необхідності у введенні загальнонаціонального карантину. У нас є адаптивний карантин, коли посилення обмежень відбувається на території конкретного регіону в залежності від епідситуації там", - зазначив Степанов.

Він підкреслив, що введення "червоного" рівня відбувається абсолютно прозоро.

"Є чіткі критерії за рівнем, динамікою госпіталізацій, тестуванням і виявленням випадків. Якщо хоча б два з них перевищують норму протягом трьох днів поспіль, область переходить на червоний рівень", - сказав міністр.

Оценка материала:

2.33 / 3
Степанов про захворюваність COVID: найближчі 10 днів для України стануть напруженими 2.33 5 3
Політика / Україна
05.04.2021 16646
Еще материалы раздела «Україна»