<
НОВИНИ ДНЯ: Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні людивсі новини дня
Політика
Україна
07.04.2021 435

Українські чиновники задекларували біткоїнів на майже 75 млрд грн - OpenDataBot

У 2021 році 652 українські чиновники задекларували криптовалюту - в їхніх деклараціях зазначено 46 351 біткоїн, у перерахунку на гривні це майже 75 млрд.

Про це свідчать дані платформи OpenDataBot.

Зазначається, що найбільше власників біткоїнів працює в місцевих радах, Міноборони та поліції. Найбільше записав у декларації один з депутатів міської ради Дніпра - 18 тис. біткоїнів (в еквіваленті це більш ніж 1 млрд дол. США).

Кількість посадових осіб, які декларують біткоїни, зросла. Так, у 2016-му криптовалюту задекларували 25 чиновників, у 2020-му - вже 652.

"Криптовалюта в Україні не має правового статусу, дослідити її походження неможливо. В теорії ви здатні задекларувати будь-яку суму в біткоїнах, не надаючи жодних доказів її фактичного існування. Це збільшує ризик фінансових зловживань. Скажімо, заявлені біткоїни можуть бути в майбутньому використані для пояснення незаконних доходів. За правилами НАЗК у деклараціях криптовалюту позначають як нематеріальний актив", - наголосили в OpenDataBot.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські чиновники задекларували біткоїнів на майже 75 млрд грн - OpenDataBot 5.00 5 1
Політика / Україна
07.04.2021 435
Еще материалы раздела «Україна»