<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Політика
Україна
09.04.2021 597

Україна дозволила використовувати ліки на основі канабісу. Ляшко пояснив навіщо

Україна переглянула питання права використання канабісу в медичних цілях. Оскільки лікарські засоби, що містять фармацевтичні каннабіноїди, в першу чергу, зменшують болі для важкохворих.

Про це РБК-Україна розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він зазначив, що терапевтичне застосування лікарських засобів на основі каннабіноїдів є ефективним для тяжкохворих пацієнтів. Зокрема, онкохворих і паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріаз.

Ляшко додав, що в Україні тепер дозволено використовувати понад десять торгових назв лікарських засобів, що містять фармацевтичні каннабіноїди або похідні тетрагідроканабінолу. В тому числі дозволених до застосування в країнах, регуляторні органи яких керуються високими стандартами якості.

Нагадаємо, Кабмін дозволив деякі препарати на основі канабісу. Ізольований канабідіол вилучили з-під держконтролю, як речовина, що містить наркотичні засоби або психотропні речовини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна дозволила використовувати ліки на основі канабісу. Ляшко пояснив навіщо 5.00 5 1
Політика / Україна
09.04.2021 597
Еще материалы раздела «Україна»