НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
12.04.2021 502

У школи Києва призупинили набір першокласників. Коли тепер нести документи

Столичні школи призупинили набір першачків за відповідним наказом КМДА.

У столичному Департаменті освіти кажуть: торік набір до перших класів також припиняли. І все – через коронавірус.

«Сьогодні вчителі не приходять на робочі місця або приходять у виключних випадках, і батьки теж не мають такої змоги пересуватися містом. Як тільки ми повернемося до звичного життя, ми видамо наказ і зразу почнемо прийом документів до 1-го класу», – каже голова Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Коли відновлять прийом до шкіл – залежить від завершення карантину, та панікувати батькам не варто, наголосив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі каналу «Україна 24».

«При подачі заявок створюється скупчення людей, і це може вплинути негативно на епідситуацію. Тому на даний конкретний період, коли в місті Києві червоний рівень епідеміологічної небезпеки, місцева влада вжила заходів, щоб уникнути скупчення. Це тимчасове рішення, і я думаю, що міська влада зробить все можливе, щоб подовжити цей прийом заявок», – зазначив Ляшко.

Подати заяву на вступ дитини до школи можна і онлайн – на сайті «Електронної реєстрації у заклади загальної середньої освіти». Потім заявку потрібно буде просто підтвердити у школі потому, як вона відновить роботу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У школи Києва призупинили набір першокласників. Коли тепер нести документи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
12.04.2021 502
Еще материалы раздела «Столиця»