<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
14.04.2021 1066

Рада перевела валютні кредити у гривню

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроєкт №4475 про кредити, надані в іноземній валюті. Він передбачає реструктуризацію непогашених споживчих кредитів і їхню конвертацію в гривню, йдеться в проєкті закону.

Законопроєкт підтримало 273 депутати, повідомляє ЛІГА.net/

"Всі виражені в іноземній валюті зобов'язання, не погашені до дня проведення реструктуризації, виражаються виключно в гривні за офіційним курсом, установленим Національним банком України на день проведення реструктуризації", – йдеться в проєкті закону.

Згідно з документом, неустойки (штрафи і пеня), погашення до проведення реструктуризації, зараховуються в погашення залишку суми кредиту і відсотків.

Також процентна ставка за кредитом після проведення реструктуризації не зможе бути збільшена, але може бути знижена.

Документ подовжує на п'ять місяців (до вересня) заборону банкам на стягнення майна клієнтів за кредитами в іноземній валюті.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт покликаний відновити платоспроможність осіб, які отримали кредит в іноземній валюті, але не змогли вчасно проводити платежі. Він також спрямований на захист позичальників від зловживань кредиторів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада перевела валютні кредити у гривню 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
14.04.2021 1066
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»