<
НОВИНИ ДНЯ: Danone виходить з ринку Росії  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  "Найкращий боєць у сучасній історії": реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрі  Переговори України і Росії: Путін зробив нову заяву   В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харкова  Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатамивсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2021 502

Степанов заявив про спад епідемії коронавірусу

В Україні стабілізувалася ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19. Епідемія пішла на спад.

Про це в середу, 14 квітня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Україна "витримала черговий стрибок захворюваності COVID-19" і тепер стабілізація ситуації спостерігається в багатьох регіонах.

"Уже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних з лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Якщо подивитися на рівень госпіталізації, на минулому тижні в лікарні потрапило на дві тисячі пацієнтів менше, ніж позаминулого. Також ми бачимо зниження кількості захворілих", - написав Степанов.

Він вважає, що адаптивний карантин допоміг ефективно пройти нову хвилю коронавірусу в Україні.

"Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією", - вважає міністр.

Разом з тим Степанов визнав, що в деяких регіонах спостерігається "надскладне ситуація" з COVID-19. А найбільші проблеми спостерігаються в Києві, Київській, Львівській і Полтавській областях.

"Ситуація там залишається надскладною. Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів - носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей", - зазначив Степанов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Степанов заявив про спад епідемії коронавірусу 5.00 5 1
Політика / Україна
14.04.2021 502
Еще материалы раздела «Україна»